Marina Abramović | Stedelijk Museum Amsterdam

Als docent Nederlands mocht ik bovenbouwleerlingen met kunst in hun vakkenpakket al begeleiden naar het Stedelijk Museum, waar zij bovenstaande expositie bezochten. Fantastisch dat dit kan in een stad als Amsterdam. De leerlingen vonden het ook interessant en hadden allerlei vragen hierover te stellen; vooral over het historisch perspectief van waaruit je deze tentoonstelling kunt bezien.

LAATSTE WEKEN MARINA ABRAMOVIĆ Tentoonstelling — t/m 14 juli
★★★★ “Radicaal & verrassend” – de Volkskrant

‘De laatste weken van het grote overzicht van de legendarische Marina Abramović in het Stedelijk zijn ingegaan. Ruim 60 belangrijke werken tonen de ontwikkeling van het indrukwekkende oeuvre van de pionier van de performancekunst in de afgelopen vijftig jaar. Bezoek het grootste overzicht ooit in Nederland.’
(Uit: nieuwsbrief Stedelijk Museum, 27 juni 2024)
Event — 5 & 12 juli MARINA AT NIGHT AVONDOPENSTELLING
Vanwege de grote belangstelling voor Marina Abramović gaat de tentoonstelling extra open. In de laatste twee weken kun je de tentoonstelling op vrijdagavond bezoeken van 18.00 tot 22.00 uur.

PERFORMANCES
Deze extra avondopenstellingen bieden gelegenheid om de performances Imponderabilia en Luminosity van Abramović in een nieuw (avond)licht te ervaren. De performance Counting the Rice, in het entreegebied, is doorlopend en hier kun je ook zelf aan meedoen. Op 12 juli kan je daarnaast meedoen met de heruitvoering van Work Relation (18.30 – 20.00). Mis deze kans niet en ontdek het grensverleggende werk van de pionier van de performancekunst.
(Uit: nieuwsbrief Stedelijk Museum, 27 juni 2024; de onderstaande foto komt ook hieruit)