Joost van Bellen (voor meer info, zie: Home ⋆ Joost van Bellen) draait morgennacht in Het Concertgebouw tijdens La grande fissa (La Grande Fissa – Dansen in Het Concertgebouw – Concertgebouw – Nederlands). De uit Leiden afkomstige dj (oldskool) is een grootheid in the scene. Hij schreef er onder meer een boek over, dat onlangs verscheen: Fenix (Fenix van Joost van Bellen (hebban.nl)).

Bekijk en (vooral) beluister een voorbeeld van zijn draaikunst (Paaspop in 2011): merci MTATY BumperAd 6sec NL (youtube.com). Taalbureauvandenberg.nl schreef voor LD een vooruitblik m.b.t. zijn Leidse jubileumparty (The greatest rock ’n rave circus) in 2009. Modeontwerper Bas Kosters (zie: Biography | Bas Kosters) was erbij, superkleurrijk als altijd, en ook de Leidse orgeldraaier en ambachtsman Fabian Krul (De werkplaats van orgeldraaier Fabian Krul, alsof je de wereld van Dickens binnenstapt – Leidse Glibber).

Hollandser (dit zijn, by the way, vintage-helden; je kunt ze tegelijkertijd ook internationaal noemen, want ze zijn overal geweest) kan je het niet hebben… We just love it!; (translated into Dutch) we zijn er gewoon dol op!

De foto bij het krantenartikel is van de Katwijkse persfotograaf en beeldend kunstenaar: Dick Hogewoning (voor meer info, zie: Dick Hogewoning – Fotograaf & kunstenaar).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is joost-1-959x1024.jpg
Joost van Bellen: ‘Let us read and let us dance; these two amusements will never do any harm to the world.’ (Voltaire)