Bovenbouwleerlingen mogen tegenwoordig ook beeldromans op hun literatuurlijst zetten, of luisterboeken. Die mogelijkheden geven hun nog meer vrijheid om een eigen literaire smaak te kunnen ontwikkelen. Taalbureau Van den Berg heeft ook graphic novels in de boekenkast staan; bijvoorbeeld het fantastische: De filosoof, de hond en de bruiloft (uit 2021), waarin het verhaal verteld wordt van een van de eerste vrouwelijke filosofen: Hipparchia, geschreven en getekend door Barbara Stok (1970).

Samen met schrijfster Bibi Dumon Tak (1964) heeft zij onlangs ook een gloednieuw kinderboek (dus voor leerlingen in de basisschoolleeftijd) gemaakt over de terugkeer van de wolf in Nederland. De titel luidt: Dit boek is vóór de wolf (2024). Interessant is, hoe beide makers hun lezers nieuwe perspectieven bieden in een wereld waar nepnieuws steeds meer terrein wint; en dat is, gewoonweg, blik verruimend.

Stok heeft sinds 5 september 2024 ook een vaste strippagina in de Groene Amsterdammer. Voor meer informatie, zie haar website: barbaraal.nl.

Tak won in 2023 de Woutertje Pieterse Prijs voor het kinderboek: Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda. Bij de prijsuitreiking, hield zij een persoonlijke lezing, deze: De opgejaagde pen Bibi Dumon Tak, Literatuur Zonder Leeftijd. Jaargang 24 – DBNL.

Op 5 oktober a.s. zal Bibi Dumon Tak optreden in Utrecht, tijdens de 41-ste Nacht van de poëzie Voor meer informatie, zie: 41ste Nacht van de Poëzie • ILFU

Stripmaker Barbara Stok werkt nu aan een boek over Socrates. Dit verschijnt in de loop van 2025.