Nieuw gedicht in publicatie

M’n gedicht ‘de man met de pauwen’, verschijnt in de bundel Eindeloos. Deze wordt uitgegeven door stichting UitJeErvaring en zal in februari verkrijgbaar zijn.

Publicatie gedicht online en in print

M’n winnende gedicht naar aanleiding van de schrijfwedstrijd over Isolement en creativiteit is ook online te lezen. Hieronder staat de link naar de nieuwe editie van De Nieuwe Gemeenschap (DNG), het driemaandelijks tijdschrift van het Vlaamse August Vermeylenfonds. Het gedicht staat op pagina 3. DNG – Vermeylenfonds (September 2021) by August Vermeylenfonds – issuu

Schrijven over flamenco, Het Parool, 2011

Taalbureau schreef tussen 1990 en 2010 heel veel over dans en ballet. Inmiddels is die specialisatie toegespitst op het schrijven over flamencodans. Hier een voorbeeld van een oud artikel dat verscheen in Het Parool in 2011.

Trombonist in het Leidsch Dagblad

In 2010 vulde Taalbureau Van den Berg wekelijks de rubriek Heilig Vuur in het Leidsch Dagblad; van muziek, tot schilderkunst naar dans en keramiek. Hieronder een voorbeeld van zo’n interview, met een jonge Leidse trombonist.

Jonge choreografen 20 jaar terug

Twintig jaar geleden schreef ik regelmatig over dans en ballet in bijvoorbeeld het Algemeen Dagblad. Hierbij een voorbeeld van een artikel over jonge dansmakers.

Keuzevak Creatief schrijven voor jongeren

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal ik op school het keuzevak Creatief schrijven voor jongeren gaan verzorgen. Vorig jaar konden leerlingen uit leerjaar 3 (havo/vwo) zich hiervoor aanmelden, dit jaar geef ik het aan leerlingen uit leerjaar 4. Vorig jaar had ik negen deelnemers en nu zijn het er twintig. Creative writing is in Angelsaksische […]

Flamenco Biënnale Amsterdam

Taalbureau Van den Berg interviewde hispaniste Ernestina van de Noort voor het Parool in 2011. Zij is de motor achter het flamencofestival in Amsterdam dat elke twee jaar plaatsheeft, sinds 2006. Ook maakte zij de documentaire ‘Goede zang doet pijn’ (2011). Hierbij de link naar deze docu over flamencozang: Goede zang doet pijn gemist? Start […]

Interview Isabel Bayón in Dans Magazine

In 2008 gaf flamencodanseres Isabel Bayón een flamencomasterclass in Amsterdam. Hierbij het interview dat Taalbureau Van den Berg daarvoor met haar had; waarbij wij spraken over haar voorstelling: La puerta abierta (De open deur).